2018. május 6., vasárnap


 A Turán-Jitsu jellegzetességei!

A Jitsu, ma egy hatékony önvédelmi rendszer, amely az egész világon elterjedt, több féle irányzata létezik már Ju Jitsu, Jiu Jitsu, Tai Jitsu, az irányzatok mentalitásában, technikájiban lehetnek eltérések. De mindegyik irányzat ugyan azt szólgálja. 

 Aki gyakorloja, segíti testi és szellemi fejlődését. A közelharc technikákat elsősorban a rendvédelmi testületek emberei gyakorolják, a modern Jitsu több országban a rendvédelmi szervek kiképzésének szerves része. Hazánkban a keleti kiképzési rendszer átvételével a Jitsu szerepe várhatóan mind a katonai közelharc, mind a civil önvédelem területén nőni fog.


Ez a lágy Jitsu irányzat, az európai ember számára is könnyedén kivitlezhető technikákat hozott a palettára, amely nagyon hatékony önvédelemmé tette ezt a fajta harcmodort. Az alapjai az esés gurulás nélkülözhetetlen ismeretein kívűl, a nyolc irányú kitérésre épűl. Amelyet pusztakezes és eszközös önvédelmi közelharc technikákkal párosúl. Fontos szerepet játszanak a vitál pontok támadásai is belerejtve egy-egy bizonyos gyakorlatba. Ez által a gyengébb védekező is hatékonyan alkalmazhatja, erősebb támadója ellen. A Turán-Jitsuban nem az ellenféllel való kűzdelemben felűlkerekedés a cél, hanem annak azonnali ártalmatlanítása. Ezért sok töréstechnikát alkalmazunk gyakorlataink során, az izület feszítések mellett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése